0348-551917 en 06-51423708

Bezorgen

Wij leveren diverse soorten zand, grind en grond aan particulieren en bedrijven in losse kuub(m3).
Dit doen wij in Lopik en omgeving zoals in Nieuwegein, IJsselstein, Woerden, Oudewater, Schoonhoven, Gouda. Wij rekenen bezorgkosten voor het leveren van zand, grind en grond afhankelijk van de afstand naar het afleveradres.

Grote of kleine vrachtwagen?

Wij beschikken over een grote vrachtwagen en een kleine vrachtwagen.
De grote vrachtwagen is geschikt voor grote hoeveelheden en voor leveringen buiten de gemeente Lopik.
De kleine vrachtwagen is ideaal voor het bezorgen van zand, grind en grond binnen de gemeente Lopik. Op sommige plekken is het voor de grote vrachtwagen lastig leveren en biedt onze kleine vrachtwagen de uitkomst!

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.

Veel gestelde vragen

Hoeveel zand heb ik nodig?
Om uit te rekenen hoeveel zand u nodig heeft, zijn de volgende gegegens nodig:
– Lengte in strekkende meters
– Breedte in strekkende meters
– Aan te vullen hoogte in meters

Voor een zandbed van zand onder bestrating wordt een laagdikte gebruikt van 15-20cm (bij licht gebruik). Bij zwaarder gebruik moet de laagdikte 20-40cm zijn.

De rekensom
De lengte vermenigvuldigt u met de breedte. U heeft nu het aantal vierkante meters (m2).
Het aantal vierkante meters (m2) vermenigvuldigt u met de aan te vullen hoogte in meters.
Vermenigvuldig de uitkomst met 1,2. Dit is nodig voor de inklinking. Zand zakt namelijk nog in als het is aangelegd, dit heet inklinking. De uitkomst van deze berekening is de benodigde hoeveelheid kubieke meters zand (m3).

Voorbeeld
U heeft een zandbak van 3m bij 3m. Deze wilt U gaan vullen met 30cm speelzand. Om de benodigde hoeveelheid speelzand uit te rekenen, doet U het volgende:
3 x 3 = 9m2.
9m2 x 0,30 = 2,7m3.
2,7m3 x 1,2 = 3,24m3. U heeft dus totaal 3,24m3 zand nodig om de zandbak te vullen.

Tip: Bestel genoeg: houd er rekening mee dat zand verdicht en u dus in werkelijkheid meer zand nodig heeft dan u strikt meet. Dit verschil komt doordat wij losse kuubs leveren en u vaste kuubs nodig heeft.

Wat is het verschil tussen losse en vaste kuubs?
In de volksmond wordt vaak de term kuub gebruikt. Zo kan er sprake zijn van een vaste en een los gestorte kuub zand (of grond). Met een vaste kuub wordt de hoeveelheid zand in ongekliefde toestand aangeduid (dus 1 volle kubieke meter zonder tussenruimtes; aangedrukt), met een losse kuub zand wordt een opgehoopte hoeveelheid zand (dus inclusief tussenruimtes).